ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Μετατροπή Διαμερίσματος σε Ιατρείο
Αθήνα
Μελέτη Άννα Μπενέτου
Κατασκευή Νίκος Μουντζουρίδης
ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΟΧΗ
Μετατροπή Διαμερίσματος σε Ιατρείο
Αθήνα
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Μελέτη Άννα Μπενέτου
Κατασκευή Νίκος Μουντζουρίδης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Το έργο αφορά στην μετατροπή διαμερίσματος σε καρδιολογικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας, σε μία πολυκατοικία της δεκαετίας του ’60. Βασικό ζητούμενο κατά τον αρχιτεκτονικό ανασχεδιασμό και την ανακαίνιση του υπήρξε η διαμόρφωση ενός χώρου με κλασικές γραμμές ικανοποιώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του χρήστη.

Το ιατρείο ορίζεται από δύο διακριτές λειτουργικές ενότητες. Στη μία εντάσσονται η αίθουσα αναμονής με τη γραμματεία ενώ στη δεύτερητοποθετούνται το γραφείο του ιατρού και τα δυο εξεταστήρια. Χαρακτηριστικά υλικά όπως το ξύλο, το μάρμαρο και οι γύψινες κλασσικές λεπτομέρειες διατηρήθηκαν και κυριαρχούν στον χώρο θυμίζοντας την αισθητική μιας παλιάς εποχής. Παράλληλα τοποθετήθηκαν μοντέρνα στοιχεία τα οποία εναρμονίστηκαν απόλυτα με την αισθητική του χώρου.

Mountzouridis - Design & Construction
Λεωφ. Μεσογείων 427, Αγ. Παρασκευή, 15342
210 6016486 | Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mountzouridis

Design | Construction

© Mountzouridis. All rights reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδας - Φιλοξενία Ιστοσελίδας Dazzlink.