Πήλιο, πηλιο, pilio, ξενώνες, αρχοντικά, ξενοδοχεία, Αργαλαστή, Διαμονή, Αργαλαστη

 
  Εμείς
 

Ο Κώστας και η Ελισάβετ Μουντζουρίδη προσφέρουν στην μακρόχρονη πορεία τους μια μοναδική φιλοξενία και αισθητική με τα αρχοντικά τους που βρίσκονται στον Δήμο Αργαλαστής.

Η επιχείρηση Μουντζουρίδη αποτελεί μια οικογενειακή "υπόθεση" στον χώρο του τουρισμού και της παραδοσιακής φιλοξενίας στο Πήλιο με τις υπέροχες ομορφιές.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email info@mountzouridis.gr

 
   
 

 

  Tα αρχοντικά μας
 
Το Νεοκλασσικό αρχοντικό του 1890 κατασκευάστηκε απο τον Γ. Παπανικολάου σύμφωνα με τους νεοκλασικούς επηρεασμούς της εποχής. Το 1937 αγοράστηκε απο τον Κων/νο Φραντζέζο. Με τους σεισμούς του 1955 καταστράφηκε ένα μεγάλο τμήμα του. Αποπερατώθει μερικώς απο τον μηχανικό Ευάγγελο Μουντζουρίδη γαμπρό του Κων/νού Φραντζέζου. Σήμερα το μεράκι των Αρχιτεκτόνων Κ. Μουντζουρίδη και Ε. Παπαθανασίου αποκατέστησε και μετέτρεψε το νεοκλασικό σε ξενώνα, σεβόμενοι την αρχιτεκτονική παράδοση της τότε εποχής και σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις ανάγκες του σήμερα.

 


   
     
 
Το Πέτρινο αρχοντικό κατασκευάστηκε το 1914 απο τον Τσαούση σύμφωνα με την αυστηρή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και με ντόπια υλικά. Με τους σεισμούς του 1955 υπέστη ορισμένες ζημιές. Το 2004 αγοράστηκε απο τους αρχιτέκτονες Κ. Μουντζουρίδη και Ε. Παπαθανασίου. Αποτελείται απο το κυρίως σπίτι και το παράσπιτο. Αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε και αυτό σε ξενώνα με αυστηρό κριτήριο τον σεβασμό της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.Το Πέτρινο αρχοντικό βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το Νεοκλασικό αρχοντικό.  
   
  Η φιλοξενία μας
 
Το αρχοντικό μας είναι γι΄αυτούς που αναζητούν μια διαφορετική φιλοξενία. Κτισμένα το 1890 "νεοκλασικό" και 1914 "πέτρινο",διαθέτουν μια ιδιαίτερη δυνατότητα παραδοσιακής φιλοξενίας και εξόρμησης προς το πανέμορφο Πήλιο. Η συνολική δυναμικότητα του είναι 13 δωμάτια, εκ των οποίων 2 σουίτες καθώς και μια μεζονέτα (σουίτα deluxe), με μοναδική αισθητική και διαρύθμιση. Έχουν επιπλωθεί με παραδοσιακά έπιπλα και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.
Αρχοντικό Μουντζουρίδη στην Αργαλαστή Πηλίου - email: info@mountzouridis.gr
Copyright © Powered by - All Rights Reserved 2014